Vită cu sos de portocale

Print pagePDF pageEmail page

O mâncărică care merită încercată datorită combinației puțin mai neobișnuite. Așadar pentru a o prepara ai nevoie de :

– jumătate de kilogram de carne de vită

– câte o ceapă, morcov și conopidă (mică, opțional)

– doi-trei căței de usturoi

– câteva linguri de bulion

– 100 ml de vin alb

– două portocale

– o lămâie

– o legătură de patrunjel

– puțin ulei

– condimente: cimbru uscat, sare și piper după gust

Spălăm carnea, o tăiem cubulețe și o călim puțin în ulei (sau unt pentru gust) împreună cu ceapa și morcovul (cubulețe sau dat prin răzătoare). După ce s-au călit adăugăm bulionul dizolvat în 50 ml apă, usturoiul tocat, vinul, 70% din sucul stors de la portocale și lămâie și conopida desfăcută în buchețele mici. Când sosul a scăzut iar conopida s-a înmuiat, adăugăm restul de suc, cimbrul și puțină coajă rasă de la portocale și lămâie pentru savoare. La final punem sare și piper după gust și servim cu puțină verdeață proaspătă (pătrunjel-dacă avem de unde să il procurăm). Să aveți poftă !

mancarica vita cu sos de portocale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.