S-a lansat Samsung Galaxy S5

Print pagePDF pageEmail page

Samsung S5
Samsung a lansat în data de 24 februarie (Dragobelete la noi)  noul smartphone S5 care este vârful de gamă al companiei, cu ocazia Mobile World Congress 2014, eveniment care anul acesta se desfăşoară în Barcelona. Terminalul dispune de un cititor de amprente, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac şi este rezistent la apă şi praf. Împreună cu smartphone-ul, Samsung a lansat şi accesoriul Gear Fit, pentru cei pasionaţi de fitness. Ambele vor fi disponibile începând din 11 Aprilie.

       Specificații tehniceTerminalul rulează sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat, are procesor quad-core Snapdragon 805 de 2,5 GHz, ecran AMOLED cu diagonala de 5,1 inchi cu rezoluţie de 1.980 x 1.080 pixeli (densitate 432 ppi), 2 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 16/32 GB, baterie de 2.800 mAh şi cameră principală de 16 MP (plus secundară/frontală de 2 MP).

       Samsung Gear Fit, accesoriul de fitness lansat de companie împreună cu Galaxy S5, dispune de un ecran curbat AMOLED, permite monitorizarea ritmului cardiac şi are funcţii de ceas inteligent (oră, dată, notificări pentru apeluri, email-uri, mesaje, alarme ş.a). Dispozitivul oferă şi un program de fitness personalizat care le oferă utilizatorilor în timp real recomandări şi sfaturi de antrenamente. La fel ca Galaxy S5, accesoriul este rezistent la apă şi praf.

       În 2013 s-au vândut, la nivel gobal, 968 milioane de smartphone-uri, potrivit firmei de cercetare a pieţei Gartner. Cel mai mare producător a fost Samsung, cu o cotă de piaţă de 31%. Locul doi a fost ocupat de Apple (15,6%), iar trei de Huawei (4,8%). Pe locurile patru şi cinci s-au situat LG (4,8%, dar mai puţine unităţi vândute decât Huawei) şi Lenovo (4,5%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.