Raffaello de casă

Print pagePDF pageEmail page

O rețetă pentru un desert foarte gustos și pe placul multor persoane (raffaello de casă) :

Ingrediente:

– 3 albușuri de ou;

– 100 g zahăr;

– 150-200 g cocos (eu am folosit un mix de semințe de in, susan și floarea soarelui măcinate dar se mai poate folosi și nucă măcinată)

– 100 g făină.

rafaello de casaBatem spuma din albușuri până când aceasta se întărește. Adăugăm treptat zahărul și amestecăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm cocosul (nuca sau susanul), făina și omogenizăm.

Modelăm biluțe și  le asezăm în tava pe hârtia de copt sau folie de aliminiu (pentru a nu se prinde de tavă). Le aplatizăm puțin cu o furculiță. Le punem la cuptorul clasic sau la cel cu halogen (nu microunde) pentru vreo 20-30 minute la treapta 1 (aprox. 180 grade). Le verificăm după 15 minute și le întoarcem pe cealaltă parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.