Otrava din spatele balsamului de rufe

Print pagePDF pageEmail page

balsam rufeMirosul de rufe proaspăt spălate este, probabil, pe placul majorității dintre noi. Acesta este și motivul pentru care încercăm mereu să alegem cu înțelepciune balsamul cu care ne spălăm rufele. Foarte puțină lume știe însă că emolienții din compoziția detergenților sau a balsamurilor de rufe, conțin o mulțime de substanțe toxice care pot pune în pericol viața oricui.

Chiar dacă sunt prezentați la televizor ca o gură de aer proaspăt, trebuie să știți că emolienții conțin o listă lungă de toxine și substanțe chimice care pot să pătrundă în organism prin piele sau prin inhalare și pot provoca o serie de complicații de sănătate.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul familiilor cu copii mici, deoarece aceștia sunt deosebit de sensibili la substanțele chimice. Iată care sunt cele mai comune substante chimice gasite in aproape toți emolienții de pe piață:

Acetatul de benzil – S-a fost dovedit că această substanță toxică poate duce la apariția cancerului pancreatic. Vaporii săi pot provoca iritații ale ochilor și probleme respiratorii, iar cel mai rău este că acesta poate fi absorbit prin piele.

Alfaterpinol – Acesta este un produs chimic toxic, care poate duce la o serie probleme de sănătate, cum ar fi amețeli, dureri de cap, foame, pierderi de memorie, amorțeală a feței, gât și durere a coloanei vertebrale.

Linalool – O altă substanță periculoasă care provocă probleme respiratorii și care poate duce până la o afecțiune extrem de gravă, constând în pierderea coordonării musculare.

Alcool benzilic – Această substanță periculoasă este legată de tulburări ale sistemului nervos central, dureri de cap, greață, vărsături, amețeli și scăderi drastice ale tensiunii arteriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.