Omletă la cuptor

Print pagePDF pageEmail page

     omleta la cuptor

 Vă prezint o rețetă foarte simplă de gătit și gustoasă. V-o recomand în zilele în care trebuie să luați prânzul pe fugă (deși nu este bine) dar totuși care vă poate ajută să faceți față cu brio provocărilor care v-au mai rămas în ziua respectivă. Eu am încercat-o într-o zi destul de solicitantă și mi-a luat doar 10 minute să o prepar. Am lăsat-o la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute, timp în care am putut să rezolv alte task-uri. Chiar dacă vi se pare mult timpul de coacere, dacă știți să profitați de el într-un mod productiv veți vedea că nu este un sacrificiu așa mare pentru sănătatea voastră. Astfel masa de prânz va fi una gustoasă și sățioasă cu un aport suficient de proteine, glucide și grăsimi sănătoase. Pentru acestă rețetă aveți nevoie de doar 5-6 ingrediente, care în general există mai tot timpul în frigider. Este vorba de:

– mușchiuleț sau șuncă presată (150-200 g);

– o ceapă (albă sau roșie, cea roșie este mai sănătoasă și dă și o culoare frumoasă);

– vreo 150-200 g de brânză sărată, caș sau telemea;

– 4-5 ouă (preferabil de casă sau din piață de la țărani);

– 100-150 ml lapte sau iaurt;

– 100 ml smântână de gătit (cât mai light);

– sare si piper (evident dar nu foarte multă deoarece pui și brânză sărată sau telemea).

– opțional și ciupercuțe (champignon)

Aranjarea în tavă (vas de yena) ar fi următoarea: Mușchiuleț sau suncă împreună cu brânza sărată și ceapa tăiate cubulețe pe fundul tavei sau vasului de yena, apoi mixul de ouă, lapte, smântână și cipercuțe le turnăm peste cubulețele tăiate. Compoziția rezultată o punem în cuptor sau în cuptorul electric (nu microunde) pentru aprox 50 minute la 180-200 grade. Este de preferat a se mai verifica o dată la jumătatea procesului (sau după 40 minute) de coacere pentru a nu exista riscul de a se arde. Se servește caldă cu puțin pătrunjel proaspăt (pentru decor). Să aveți poftă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.