Clătite din dovlecei

Print pagePDF pageEmail page

Veți avea nevoie de :

– 2 dovlecei

– 1 ceapă roșie tocată mărunt

– 2 ouă mari

– 7-8 linguri de făină

– 1 pliculeț praf de copt

– 1 lingurită de sare

– jumătate linguriță de piper

– unt

– opțional alte condimente (amestec)

Preparare:

Spălați dovleceii și dați-i printr-o răzătoare mai mare. Puneți-i într-un bol și combinați cu ceapa și ouăle bătute. Treptat, adăugați șapte linguri de faină și amestecați, iar apoi completați și cu praful de copt, sarea, piperul și eventual alte condimente (eu am folosit un mix din busuioc, coriandru, chili, maghiran, usturoi granulat, tarhon). În cazul în care compoziția este prea lichidă din cauza apei care se scurge din dovlecei, mai adăugați încă două-trei linguri de faină.

Puneți pe foc mediu o tigaie și topiți câte o feliuță de unt pentru fiecare nouă tură de clătite. Formați mici clătite cu ajutorul unei linguri și “prăjiți-le” pe fiecare parte, în jur de un minut, până când devin aurii. Scoateți-le pe un platou în care ați pus un șervețel ca să absoarbă excesul de unt. Eu le-am servit cu  sos  tzatzichi .

clatite din dovlecei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.