Arpacas cu sfafide

Print pagePDF pageEmail page

arpacas cu stafideO rețetă pentru un desert gustos, rapid și sățios. Principalul ingredient, arpacașul este foarte bogat în substanțe nutritive (fibre, proteine, fosfor, magneziu, mangan, fier, seleniu) prin care combate avitaminoza (lipsa din alimentație a uneia sau a mai multor vitamine), anemia (deficiență calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găsește in globulele roșii), constipația, boli de inimă și chiar cancer. Arpacașul fiert este un cicatrizant excepțional, și un purificator pentru piele. Ajută la stabilizarea glicemiei, sprijină efortul de menținere a siluetei și este foarte bun pentru diabetici.

Ingredientele necesare pentru acest desert sunt:

– 200 grame de arpacaș

– 30 grame de sfafide

– 20 grame de nucă de cocos

– o lingura de zahăr (zahăr vanilat) sau miere de albine

– esentă de rom, vanilie, migdale sau lămâie

Se spală arpacașul bine, până când apa este limpede, apoi se pune o jumătate de oră la fiert (la o cană de arpacaș se pun două căni de apă). După ce acesta s-a fiert se amestecă cu restul ingredientelor, respectiv sfafidele, nuca de cocos, zahărul (de preferat mierea) și esența. Să aveți poftă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.