Supă de frunze de ridichi

Print pagePDF pageEmail page

supa de frunze de ridichi
Astăzi m-am gândit să prezint o supă mai rar întâlnită, și anume supă de frunze de ridichi. Cu siguranță nu ați mai mâncat o astfel de supă așa că merită măcar o dată să încercați. De preparat se face foarte ușor și repede, motiv în plus de a o încerca. Așadar pentru ea aveți nevoie de:

– frunzele proaspete de la 3 legături de ridichi;

– o legatură de ceapă verde sau o ceapă mare albă

– o legatură de pătrunjel (opțional);

– 4-5 cartofi mari;

– 150 g de smântână light sau  smântână de soia (dacă vreți să fie de post)

– sare și piper după gust

– borș sau zeama de la o lămâie (dacă o vreți mai acrișoară).

     Pentru început spălați frunzele de ridichi și tăiați-le bucăți. Curățați, spălați și tăiați ceapa verde (sau albă) și cartofii. Căliți în puțin unt sau ulei ceapa, fără să o rumeniți, doar să devină sticloasă. Dacă nu doriți să căliți puteți să o puneți direct la fiert împreună cu cartofii, adăugând și puțină sare, lăsând să fiarbă la foc mediu. Adăugați și frunzele de ridichi. După aproximativ 20-30 de minute verificați cartofii dacă sunt fierți, opriți focul, lăsați puțin să se răcească, adaugati 3 linguri de smântână, pătrunjelul sarea și piperul după gust. Dacă vă place mai acrișoară, puteți să acriți cu puțin suc de lămâie sau borș. Pentru servire puteți adăuga și câteva crutoane. Să aveți poftă și nu uitați să vă exprimați părerea după ce ați încercat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.